Doel 100 leden
58%

Community van verbinders

Unlock, Open up!

In onderstaande video vertellen leden van de School voor Eenzijn in nog geen twee minuten wat deze beweging voor hun betekent. Zij volgden eerder onze leerweg die wij vanaf nu aanbieden onder de naam: Unlock, Open up!


Via onderstaande knop vind je alle informatie rondom onze training Unlock, Open up!

Onze training

Sluit je aan bij onze beweging!

Wij geloven dat wérkelijke verbinding een verantwoordelijkheid is van iedereen.

Dit begint bij jezelf: jij bent de veroorzaker van jouw connectie met de wereld om je heen! 

De School voor Eenzijn is een community van verbinders. We vergroten de verbinding met onszelf, maken verbinding met elkaar mogelijk en inspireren anderen datzelfde te doen.

Jij zoekt dat gevoel van verbondenheid ook. Je beseft dat je dat het beste bereikt door in jezelf te beginnen maar weet ook dat je anderen daarbij nodig hebt. Sluit je aan bij onze community en weet je omgeven door gelijkgestemden.

Laat je inspireren én wees een inspirator!

Ons laatste nieuws

Lees ons nieuwste blog

Agenda

Voor de volledige agenda, klik hier!

Wat is de School voor Eenzijn?

Bekijk via onderstaande video in nog geen 3,5 minuut waar wij voor staan, wat wij doen en voor wie deze community is bedoeld.

Eenzaamheid is van alle tijden en van elke leeftijd

Dat moeten we niet verbergen maar omkeren

En daar hebben wij jou bij nodig

Over ons

De School voor Eenzijn is een idee van Sander Ritman en René Waterreus. Wij zijn beide door een periode in ons leven gegaan waarin we de existentiële eenzaamheid ten diepste hebben ervaren. Door te onderzoeken hoe we ons beperkten en wat ons wezenlijk bezielt, zijn we tot inzichten gekomen. De belangrijkste daarvan is dat er in wezen geen onderscheid bestaat; wij noemen dit Eenzijn. We ontwikkelden een leerweg en het idee ontstond om samen met gelijkgestemden deze beweging op gang te zetten.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis ons e-boek over existentiële eenzaamheid en wat er achter verscholen ligt!

Zoek je een eenzaamheidsdeskundige?

Eenzaamheid is een thema dat iedereen raakt. Dat weten Co-Founders en ervaringsdeskundigen Sander Ritman en René Waterreus als geen ander.

De School voor Eenzijn is een bron van kennis over wat eenzaamheid wel én niet is, hoe het mensen raakt en hoe je er uit kunt komen.

Sander en René spreken regelmatig over dit onderwerp en kunnen ook voor uw organisatie, community of gemeente een lezing, training of (korte) workshop verzorgen.

Ben je Professional in zorg en welzijn, heb je regelmatig te maken met eenzaamheid in je werkveld? Klik hieronder voor meer informatie over sprekers- of workshopaanvragen.

Ons laatste nieuws

In de media

FAQs

Unlock, Open up! bestaat uit twee delen. Het theoriegedeelte heet Unlock: een digitale cursus die je geheel zelfstandig en op eigen tempo kunt volgen via een aparte leeromgeving op onze website. De lessen zijn onderverdeeld in zeven modules en bestaan voornamelijk uit video’s, korte teksten, aanvullende cheat-sheets en links naar (reflectie)oefeningen en verdiepend materiaal op de behandelde stof.

Category: Leerweg

Wij zien eenzaamheid als een fundamenteel gevoel van afgescheidenheid. Het heeft dus niks te maken met ouderen achter de geraniums of de sociaal zwakkeren in onze samenleving. Het wordt veroorzaakt door een gebrek aan inzicht en kennis waardoor je niet meer in verbinding staat met jezelf. We hebben veel geleerd op school, maar dit niet. Tijdens onze leerweg gaan we samen ontdekken waar de werkelijke verbinding en ontspanning zit.

Category: Leerweg

Onze fysieke weekendleerweg vindt plaats op de 1e etage van een voormalig V&D pand. Deze zeer ruime locatie zorgt ervoor dat we gemakkelijk 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Daarnaast beperken we ons tot een maximum van 4 deelnemers. Zo volgen we niet alleen de richtlijnen van het RIVM maar borgen ook de intimiteit die deze leerweg nodig heeft.

Category: Leerweg

Load More