Deskundigheidsbevordering eenzaamheid

De School voor Eenzijn heeft tot doel om het taboe rondom eenzaamheid te doorbreken. Het is een thema dat inherent verbonden is aan het leven en daarmee is het ook ieders verantwoordelijkheid om het te herkennen, erkennen en hiernaar te handelen. Eenzaamheid is volgens onze filosofie een interne aangelegenheid en is daarom in eerste instantie niet buiten maar binnen onszelf te vinden.

Wij willen onze filosofie niet alleen overdragen binnen onze community, maar ook daarbuiten. Dit doen wij vanuit de volgende uitgangspunten die ons onderscheiden van andere eenzaamheidsinitiatieven:

1) Eenzaamheid komt veel vaker voor dan alleen onder de klassieke doelgroep van ouderen.

2) Eenzaamheid is bij de ‘verborgen’ doelgroepen veelal niet zichtbaar, maar is wel degelijk aanwezig.

3) Eenzaamheid kun je pas (h)erkennen als je zelf hebt ervaren wat het is.

Lezingen, trainingen & workshops

Ben jij als professional op zoek naar een écht verhaal, een eigenzinnige training en/of een radicaal andere workshop over eenzaamheid dan je gewend bent, dan kunnen Sander en René dit voor je verzorgen. Als ervaringsdeskundigen en oprichters van de School voor Eenzijn kunnen zij hier beiden authentieke verhalen over vertellen en op een laagdrempelige manier met anderen over in gesprek gaan.

Neem contact op met Sander voor een vrijblijvend gesprek en/of offerte op maat.

info@schoolvooreenzijn.nl
06-42663495

Wat we al deden

Bekijk hieronder een aantal opdrachten die Sander en René eerder uitvoerden.

Fonds 1818

Het magazine van Fonds 1818 maakte een themanummer over eenzaamheid. Sander werd geïnterviewd over hoe de School voor Eenzijn eenzaamheid benadert.

→ Lees meer

Denktank

De School voor Eenzijn begeleidde een paneldiscussie om de diverse definities van eenzaamheid grondig te verkennen.

→ Lees meer