Over de Leerweg

Iedereen begrijpt dat je in stressvolle tijden bij jezelf moet blijven. De verbinding met de rest van de wereld begint immers met verbinding in jezelf. Maar hoe doe je dat in de waan van de dag? Daar biedt de basisleerweg van de School voor Eenzijn handvatten voor.

Je leert in zeven bijeenkomsten of tijdens onze Weekendleerweg met een vrije en niet oordelende geest naar jezelf en anderen kijken, waardoor het onderscheid tussen jou en de rest verdwijnt. Negatieve gevoelens, zoals eenzaamheid, verliezen hierdoor aan kracht. We gaan in groepsverband o.a. aan de slag met lichamelijke en mentale werkvormen, mini-colleges, discussies en reflectie-opdrachten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de invloed van het concept Ego op je gevoel van verbondenheid, een subtielere vorm van bewustzijn van de wereld om je heen, inzicht in belemmerende gedachtepatronen en de effecten van lichaamsbeweging op je gemoedstoestand.

De bijeenkomsten van de basisleerweg kenmerken zich door het voorbijgaan aan oppervlakkige symptoombestrijding en gaan vrijwel direct de diepte in. Dat maakt de bijeenkomsten intensief maar altijd gericht op de – letterlijke en figuurlijke – lichtheid van het bestaan.

De leerweg is goedkoop (normale coachingstrajecten van deze orde van grootte kosten vaak over de 1000 euro) omdat wij geloven in brede toegankelijkheid van niet tijdgebonden levenswijsheden en lessen.

Meld je nu aan als founding member en geef je direct op voor een van de komende leerwegen!