Meer over de Leerweg

Iedereen begrijpt dat je in stressvolle tijden bij jezelf moet blijven. De verbinding met de rest van de wereld begint immers met verbinding in jezelf. Maar hoe doe je dat in de waan van de dag? Daar biedt de leerweg van de School voor Eenzijn handvatten voor.

Je leert met een vrije en niet oordelende geest naar jezelf en anderen kijken, waardoor het onderscheid tussen jou en de rest verdwijnt. Negatieve gevoelens, zoals eenzaamheid, verliezen hierdoor aan kracht. Tijdens Open up! gaan we in groepsverband o.a. aan de slag met lichamelijke en mentale werkvormen, mini-colleges, discussies en reflectie-opdrachten.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de digitale cursus Unlock zijn o.a. de invloed van het concept Ego op je gevoel van verbondenheid, een subtielere vorm van bewustzijn van de wereld om je heen, inzicht in belemmerende gedachtepatronen en de effecten van meditatie op je gemoedstoestand.

Zowel de praktijk als de theorie van onze leerweg kenmerkt zich door het voorbijgaan aan oppervlakkige symptoombestrijding en gaat vrijwel direct de diepte in.