28-3 Improv workshop: Uit je hoofd!

Het lijkt wel alsof we volledig van ons denken afhankelijk zijn. Overal worden we bevraagd op onze ratio. Geen wonder dat we in ons hoofd zitten. Alle indrukken worden verwerkt via ons denken. Maar wat gebeurt er wanneer we het denken even loslaten – kan dat eigenlijk wel?

Ferdy Karto is acteur en schrijver. Hij merkte dat het aanboren van inspiratie vaak gepaard gaat met het loslaten van het denken. Originele invallen kunnen aan de oppervlakte komen wanneer je je overgeeft aan het nu (wat er nu is) en je vertrouwen hebt in alles – wat het ook is – dat verschijnt. Met name is improvisatie hierin erg bruikbaar. Je spreekt niet enkel je creativiteit aan, maar komt ook eventueel tot een diepere laag. Soms ligt er iets verscholen in jezelf waar je versteld van staat. Tijdens de improvisatie-oefeningen merk je dat de speelsheid originele humor oplevert, dat het je in een flow brengt of dat er een beleving ontstaat die je nieuwe informatie over jezelf geeft. Of niet. En dat is ook prima, want speelsheid kent geen doel.

In deze workshop gaat Karto aan de slag met spellen om uit je hoofd te komen. Hij zet een geraamte uit waarin het mogelijk wordt om, op een veilige manier, te exploreren wat speelsheid kan opleveren. Het zijn games, scenes en oefeningen die makkelijk te volgen zijn. Karto heeft een toegankelijke stijl en baseert zijn aanpak op Stanislavski, Adler, Meisner, Boal en Johnstone.

Bestel een kaartje met ledenkorting voor de workshop via onderstaande knop.

 

Tickets

Als lid van de School voor Eenzijn krijg je 6 euro korting op deze workshop. Je betaalt dan 29 i.p.v. 35 euro.

Datum en tijd

za 28 maart 2020

13:00 – 15:30 uur

Aan agenda toevoegen

Locatie

In het Koorenhuis

27 Prinsegracht

2512 EW Den Haag

Kaart bekijken

Prijzen

Regulier: 35 euro

Voor leden: 29 euro