31 juli Ademcirkel bij de School voor Eenzijn

31 juli Ademcirkel bij de School voor Eenzijn

Wat: Ademwerk cirkel
Wanneer: 31 juli 2020 van 18.30 tot 22.30 uur
Waar: Pand Zuidwest, Leyweg 924, Den Haag
Meenemen: makkelijk zittende kleding, flesje water en een fleecedekentje

Ademen, we doen het iedere dag. Zo’n 20.000 keer.

Weet jij waar jouw ademhaling zit terwijl je dit leest? Hoog in je borst, of in je buik, of gaat je adem zelfs helemaal naar je tenen? Op welke momenten houd jij je adem in? Of zucht je heel hard uit.

‘Wanneer je niet volledig ademt, leef je ook niet volledig’, zei Osho. Met bewustzijn over waar je ademhaling zich bevindt in je lichaam, kun je er achter komen welke delen van jouw ‘zijn’ minder lucht krijgen. Bewust ademen is belangrijk om daadwerkelijk te ‘voelen’ wat er zich in je afspeelt! Of dat nu gevoelens of emoties van pijn, verdriet, blijdschap, angst, afschuw, boosheid of jaloezie zijn.

Als je bewust met je adem aan de slag gaat tijdens een ademwerk sessie raak je, afhankelijk van de techniek, al vaak na 10 minuten in een staat van trance. Dit is het moment waarop de prefrontale cortex omzeilt wordt en we verbinding maken met ons limbische systeem. Dit systeem is het emotionele centrum van ons lichaam. Hier slaan onder andere niet doorleefde emoties van indrukwekkende gebeurtenissen uit ons leven zich op.

Door activatie van het limbische systeem kunnen we toegang krijgen tot onder andere herinneringen die lang verscholen bleven, maar wel ons dagelijks leven beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de reden waarom je vindt dat je altijd moet presteren of de dingen perfect moet doen. Wat is er in jouw leven gebeurd waardoor je niet mag falen en moet uitblinken? En hoe zou het zijn om hierin zachter naar jezelf te zijn. Je te ontwikkelen tot een meer ‘heel’ persoon? Tot meer Eenzijn dus! Dat betekent echter niet dat je dingen van jezelf weg hoeft te doen. Wat wel helpend is, is om via ademwerk je repertoire uit te breiden met onontdekte gevoelens, ideeën én nieuw gedrag.

Tijdens een ademsessie kunnen veel emoties loskomen. Emoties en gevoelens die er wellicht voorheen niet mochten of konden zijn in de omgeving waarin jij je begaf. Misschien was deze omgeving heel onveilig en vind je het daardoor lastig de veiligheid in jezelf te vinden en je te uiten.

Tijdens de ademcirkel op vrijdag 31 juli zorgen mijn goede vriend en collega Philippe Declemy en ik voor de veilige setting die nodig is écht contact te maken met je lichaam, je gevoelens en emoties. Wanneer je dit doet kan het soms zelfs resulteren in het hebben van een spirituele ervaring.

Een ademsessie kan een erg mooie, indrukwekkende en bevrijdende ervaring zijn. Voor je lichaam, geest en ziel. Voel je ook welkom er met een intentie in te gaan. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil me vrijer voelen in mijn lichaam.’ of ‘Ik wil meer vertrouwen krijgen op het pad dat ik bewandel.’ Wat je wens of intentie ook is, je kan hem altijd meenemen de ademsessie in!

Heb je interesse? Meld je dan aan via deze link naar Eventbrite.

Voor meer info, mail naar info@studioliefde.nl. Bellen of of what’s appen kan ook via 06-16100412.

Leave a Reply