Ga je mee met Surf Therapy Travel!? De uitdagendste therapie voor persoonlijke groei

Ga je mee met Surf Therapy Travel!? De uitdagendste therapie voor persoonlijke groei

Surf therapie: de uitdagendste therapie voor persoonlijke groei

6 tot en met 13 oktober in Baleal, Portugal

Surf Therapy Travel doet een nieuwe wind waaien door therapieland. Het concept combineert surfen als therapie met groepsactiviteiten die allemaal persoonlijke groei promoten. Therapie gemixt met surfen dus. Of surfen gemixt met therapie. Dit alles aan het rustige strand van Baleal (Portugal).

Oprichtster en founding member van De School Voor Eenzijn Sabine Wensink uit Scheveningen vertelt over haar motivatie om de twee disciplines bij elkaar te brengen.

“Op mijn achttiende begon ik met surfen, een jaar voordat mijn moeder aan kanker overleed. Surfen bracht me op dagen van rouw en extreem verdriet verzachting in het hier en nu. Ook groeide mijn zelfvertrouwen door het contact dat ik met de zee had. Ik richtte tien jaar na mijn moeders’  overlijden Soul Surfers Foundation op om projecten te ondersteunen die kinderen motiveren naar school te gaan, bedrijfsvaardigheden te ontwikkelen of trauma boven te komen. Achteraf ironisch want veertien jaar na het overlijden van mijn moeder vond ik mijzelf oog in oog met het trauma dat ik opliep door haar te vroege dood. Surfen als therapie alleen bleek niet meer genoeg. Ik raakte in het dal van existentiële eenzaamheid ondank het grote aantal vrienden dat ik heb.”

Uiteindelijk ging Sabine aan de slag met haar uitgestelde rouwproces en eenzaamheidsgevoelens. Haar leven veranderde compleet. Symptomen als piekeren, hoogsensitiviteit, eenzaamheid, ADD, Fear Of Missing Out en acting out (allen veroorzaakt door innerlijke onrust en het vermijden van pijn) verdwenen langzaam naar de achtergrond of verdwenen zelfs volledig.

Mindfulness
Haar proces begon ruim acht jaar geleden en haar nieuwsgierigheid blijft haar uitnodigen zich op het pad van therapiegerichte methodes te ontwikkelen. De opleiding gestalttherapie (de therapie van mindful contact met jezelf en de belangrijke ander) en de lichaamsgerichte trainingen die ze volgt brengen haar ‘thuis’ in zichzelf en zorgen ervoor dat ze de golven van het leven ten volste kan berijden.

Uitdagend en fun
Vanuit Sabine’s behoefte om therapie leuk en uitdagend te maken groeit en vloeit Surf Therapy Travel. Sabine: “Surf therapie brengt namelijk bergen lol, uitdaging en verwondering met zich mee! Met een hedendaagse kijk op lichaam en geest ervaren deelnemers van Surf Therapy Travel’s week lange internationale retreat dat persoonlijke ontwikkeling ook super ‘fun’ kan zijn!”

Activiteiten
Naast het creëren van veiligheid voor deelnemers om zichzelf echt te laten zien door de liefdevolle benadering van het team, speelt de oceaan met haar golven een belangrijke rol als metafoor voor het leven. ‘Je kan de golven niet bedwingen maar je kunt wel leren surfen’ zegt oprichter van Mindfulness Jon Kabat Zin. En dat is precies waar deelnemers handvatten voor krijgen. Door verschillende activiteiten zoals ‘sharings’ met de groep, het leren van anti stress-, en spanningsoefeningen (die ze thuis ook kunnen doen) tot bevrijdende en soms hilarische schreeuw en duwsessies op het strand, krijgen deelnemers meer inzicht in zichzelf en hoe ze het contact met hun omgeving vormgeven. Zo kunnen ze spelenderwijs leren welke overtuigingen de oorzaak zijn van bepaalde patronen en gedragingen en welke emoties daaronder gehoord of gezien willen worden.

Surf therapie is dus niet een gemiddeld surf of therapie retreat. De nieuwsgierige deelnemer duikt samen met de begeleiders en de rest van de surf tribe diep in de oceanen van zijn of haar ziel! Het eerstvolgende retreat is van 6 tot en met 13 oktober 2019 in Baleal (Portugal). Er is nog een beperk aantal plaatsen beschikbaar!

Changing your world one wave at a time! Ga je mee?

————–
Surf Therapy Travel is een dienst van Studio Liefde.

Sabine Wensink
Tel: 06 16 100 412
Email: info@studioliefde.nl
Website: www.studioliefde.nl en www.surftherapytravel.com

Leave a Reply