Mijn innerlijke kind houdt van kleur en daarom haal ik Fluro Friday naar Scheveningen!

Mijn innerlijke kind houdt van kleur en daarom haal ik Fluro Friday naar Scheveningen!

Ik weet het zeker, mijn innerlijk kind is kleurrijk. Het is zo’n kind dat kijkt naar bloemen, felle kleuren, mooie vogels en komt af op alles dat glimt!

Zo vroeg ik mijzelf letterlijk een seconde geleden af hoe het nog meer kwam dat ik zo blij word van de organisatie van Fluro Friday Scheveningen. En binnen een split second kwam het antwoord dat ik hier zojuist opschreef:-)

Fluro Friday Scheveningen

Fluro Friday is een wereldwijde beweging en is gestart door Stichting OneWave uit Australië. Hun recept om geestelijke gezondheid onder jong en oud bespreekbaar te maken is simpel: zout water therapie, surfen, yoga en fluor! Hun leus is net zo eenvoudig: ‘Het is OK als je even niet OK bent!’

Surfen als therapie alleen niet meer genoeg

Op mijn achttiende begon ik namelijk met surfen, een jaar voordat mijn moeder aan kanker overleed. Surfen bracht me op dagen van rouw en extreem verdriet verzachting in het hier en nu. Ook groeide mijn zelfvertrouwen door het contact dat ik met de zee had. Uiteindelijk bleek surfen alleen niet meer genoeg om door mijn uitgestelde rouw heen te komen. Ik zocht daarom professionele ondersteuning bij een Gestalttherapeut. Zij begeleidde mij tijdens donkere dagen van rouw en depressie. Nu ben ik zelf afgestudeerd Gestalttherapeut en  heb ik behoefte om mijn twee grote passies, namelijk surfen en therapie geven, in te zetten om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkelproces.

Meegaan met de flow

In een sneltreinvaart en in de juiste flow (althans zo lijkt het!) zette ik de eerste drie edities op poten. Ik houd ervan wanneer dingen ‘flowen’. Alles lijkt dan minder energie te kosten en positiviteit lijkt vanzelf mijn kant op te komen. Flow is iets dat je ook heel goed kunt ervaren wanneer je leert surfen. Je kan namelijk niet tegen de stroom in golfsurfen of zwemmen, meegaan kost het minst energie! Ik heb het idee dat ik met plezier de golven van het leven op dit moment berijd, zelfs wanneer het even minder goed gaat voel ik me alweer snel OK! Dat dat een proces is dat 8 jaar geleden begon en nog iedere dag doorgaat vind ik inmiddels heel normaal. Ooit dacht ik wel dat het fijn zou zijn als ik een keer gewoon kon ‘zijn’ niet zo hard hoefde te werken om me beter te voelen. Toch ging die tijd ook voorbij en nu ben ik op het punt aan beland waar ik met nieuwsgierige blik naar de wereld kan kijken en weet dat ik nooit helemaal ‘af’ zal zijn. Dat op zichzelf geeft veel rust en ruimte!Mijn innerlijke kind houd dus van kleuren en mijn volwassen zelf van flow (én surfen!). Mijn droom is dan ook om steeds meer surf therapie in Nederland te gaan geven en Surf Therapy Retreats naar Portugal te organiseren. In oktober is daarvan de eerste editie en er zijn nog steeds een aantal plaatsen vrij! Maar voordat dat dat allemaal zo ver is dus eerst Fluro Friday Scheveningen. Elke maand één beginnend vanaf vrijdag 26 juli 2019. Met een batterij aan steun en hulptroepen (waat ik otnzetten dankbaar voor ben!) zoals bijvoorbeeld de inzet van de professionals van lokale GGZ-instellingen en de surfscholen ligt het in de lijn der verwachting dat de eerste editie een druk bezochte gaat zijn. En jij bent bij deze van harte uitgenodigd!

We hebben jouw bijdrage nodig!

De kustlijn tussen het noordelijk havenhoofd en de eerste golfbreker in Scheveningen wacht dus op  jouw bijdrage zodat deze helemaal fluorescerend kleurt tijdens één van de edities die plaatsvinden bij The Shore, Aloha en Hart Beach. Kom dus op vrijdag 26 juli, 23 augustus en 20 september. Je kan meedoen aan een yoga les, surfsessie of zwemactiviteit!

Anti-bad vibe cirkel

Fluro Friday begint altijd met de ‘anti-bad vibe’ cirkel. Ik zorg ervoor dat er een veilige omgeving ontstaat zodat je je verhaal kan delen. Als je niet wil delen, is dat helemaal cool, zolang je maar weet waarom we ons in fluor kleden. Of je nu een diagnose hebt zoals een bipolaire stoornis, ADHD, burn-out of niet, in behandeling bent bij een psycholoog, arts of therapeut vanwege bijvoorbeeld een depressie of omdat je een familielid hebt die door een moeilijke tijd gaat; iedereen is welkom!

Onderzoek surf therapie

Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat surfen als therapie werkt. Surfen draagt namelijk bij aan de groei van: fysieke gezondheid en verbeterde geestelijke gezondheid. Surf therapie verbetert daarnaast welzijn zoals; vertrouwen, zelfvertrouwen, coping en veerkracht en persoonlijke empowerment. Daarnaast vonden wetenschappers uit dat de zee op zichzelf een helende werking heeft doordat bepaalde stofjes met een positieve lading vrijkomen wanneer een golf breekt. Deze fijne stofjes laden vervolgens mensen weer op wanneer zij in zee zijn waardoor men meer positieve vibes ervaart *. Geen wonder dus dat de Scheveningse kust vol ligt met surfers!

Kom je dus met ons meedoen?Als het je dus leuk lijkt om mee te doen zorg dan dat je om 16.00 uur verzamelt bij de surschool van die dag in je fluorescerende outfit en met je yoga mat of surfboard onder je arm. We beginnen dan gauw met de anti-bad cirkel, waarna de activiteiten surfen, yoga en zwemmen van start gaan. Mocht je je op willen geven voor de surfles mail me dan even via info@studioliefde.nl o.v.v. Surfles Fluro Friday en de datum van je voorkeur(en) in het onderwerp. Je mag me ook bellen bellen of What’s appen  +31616100412 (de les vindt plaats wanneer minimaal 5 personen ingeschreven zijn). Wil je wat meer info? Surf dan naar www.studioliefde.nl/fluorvrijdag

Let’s change our worlds One Wave At A Time!

* https://www.stillstoked.com/inspire-me/the-science-of-surfing-and-happiness/

———–

Voetnoot:

 

Fluro Friday Scheveningen wordt georganiseerd door Studio Liefde in samenwerking met Aloha SurfThe ShoreHart BeachReakt PG en Stichting Anton Constandse.  

 

Meer informatie:
Website: www.studioliefde.nl/fluorvrijdag

Sabine Wensink

Tel: 06 16 100 412

Email: info@studioliefde.nl

Instagram: studio_liefde

Facebook: FluroFridayScheveningen 

 

6 thoughts on “Mijn innerlijke kind houdt van kleur en daarom haal ik Fluro Friday naar Scheveningen!

    • Sabine Wensink says:

      Dank je wel Clara! De eerste editie was een daverend succes! Meer dan 50 deelnemers waren aanwezig en iedereen was heel open om zijn of haar verhaal te delen. Ik heb er echt van genoten! 23 augustus en 20 september doen we het nog een keer bij respectievelijk Aloha Surf en Hart Beach! Dus wees van harte welkom! Ride with Care!

Leave a Reply