Onze volgende School Night gast

door Sander Ritman

Co-founder van de School voor Eenzijn.

Onze volgende School Night gast

School Nights van de School voor Eenzijn zijn maandelijks terugkerende themabijeenkomsten ter verdieping van de geest. Samen met de andere leden verzorgen we telkens een programma waarbij we van elkaar leren over interessante levensthema’s. De avonden kenmerken zich door een laagdrempelig karakter met veel humor en herkenning. School Nights zijn er voor de leden van de School maar ook ter kennismaking met deze commuity.

Opgeven voor de School Night 0p vrijdagavond 18 september kan via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-school-night-zomergast-editie-119071830049

De editie van 18 september is geïnspireerd op het VPRO programma Zomergasten. Marjolein zal dan aan de hand van muziek, foto’ en videofragmenten in gesprek gaan met Sander en René – Founders van de School. 

Dit staat er in het vriendenboekje van de School

Naam: Marjolein Hoogeveen

Geboren: 22 oktober 1985

Lengte: 172

Gewicht: geen idee, zolang ik mijn kleren maar blijf passen 😊

Kleur ogen: groen /bruin

Broers/zussen: 1 zusje (+zwager en nichtje!), 2 broertjes (+ 1 schijnschoonzus)

Hobby’s: Salsa, poweryoga, zwemmen, racefietsen (met mooi weer), muziek luisteren, saxofoon spelen, lezen, concerten en festivals bezoeken.

Lievelingsartiest/ beste popband: heb ik niet; de lijst is te lang om op te schrijven

Wat ik later worden wil: ik wil later bij de radio werken

 

Wie is Marjolein en wat doet ze in het dagelijks leven?

Ik ben Marjolein en ben 34 jaar en kom uit de mooie stad Leiden en woon hier al mijn hele leven. Ik heb twee lieve ouders die al 37 gelukkig getrouwd zijn (ja echt waar), een zus en zwager, twee broers waarvan er één al heel lang een vaste vriendin heeft. Ohja en voor wat het waard is: ik ben de oudste thuis en ik ben sinds 2 jaar tante van een heel lief nichtje.

Sinds 2017 werk ik in Den Haag als Officemanager.

Ik ben graag onder de mensen en ben dus ook veel buitenshuis. Al mijn sporten en activiteiten doe ik in groepsverband, zo doe ik salsa, diverse sportlessen op de sportschool en zwem bij een zwemvereniging.

Daarnaast ben ik gek van muziek en staat de radio vaker aan dan de TV. Ik vind heel veel soorten muziek leuk en speel zelf saxofoon. Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd. Ik sta er mee op en ik ga ermee naar bed.  Na een tijdje weg te zijn geweest bij de lokale omroep ben ik sinds september weer terug en heb samen met 3 andere collega Dj’s het radioprogramma Live071 op de zondagavond bij Sleutelstad.

Verder lees ik ook heel graag. Dit doe ik op alle momenten wanneer het kan. Het lezen van een boek doet je je eigen wereld en zijn problemen vergeten en kan je even helemaal weg zijn.

 

Waarom ben je lid geworden van de School voor Eenzijn en hoe zie je jezelf in relatie tot de (filosofie van de) School?

“Je bent toch lekker veel onder de mensen? Jij bent toch helemaal niet eenzaam? “

Koningin Wilhelmina heeft haar memoires over haar ballingschap in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgegeven onder de titel: Eenzaam maar niet alleen.

Deze zin kan ik ook op gedeeltes uit mijn leven kan toepassen. Er zijn momenten geweest dat ik me heel erg eenzaam voelde, ondanks mijn familie/vrienden en grote kennissenkring.

Ik zat vast in mezelf. Er waren momenten dat ik heel moe was maar toch niet thuis kon blijven, dat de muren op me af kwamen en ik dus toch maar weer naar buiten ging. Of dat ik alleen maar onder dekens wilde blijven liggen met de gordijnen dicht in het donker zodat ik over niets kón en hoefde na te denken. Beide voorbeelden komen het op hetzelfde neer: ik moest weg, ik wilde vluchten en er is een moment geweest dat ik weg wilde vluchten van het leven zelf, hét dieptepunt van eenzaamheid. Voor dat laatste heb ik professionele hulp gehad maar na het dieptepunt bleef ik het gevoel van vluchten houden; een rusteloosheid terwijl mijn lichaam rust nodig had. Ik kon het niet vinden behalve als ik ging wandelen. En op dit punt in kwam ik met de School voor Eenzijn in aanraking.

Ik ben op verschillende bijeenkomsten, waaronder een Schoolnight en bij de maandelijkse borrel, langs geweest. Sander en René gaven mij een warm welkom en gaven mij het gevoel dat ik ook onderdeel van de School was, ookal was ik nog geen lid. Maar uiteindelijk ben ik wel lid geworden omdat ik me thuis voel binnen de School. En je ergens thuis voelen is dé basis waar mooie dingen uitkomen.

Ik heb daarna ook de Leerweg gevolgd, een van de pijlers waar de School om draait. Door de ladder werd het duidelijk waar nou de echte eenzaamheid vandaan kwam, maar ook kwam ik erachter dat er ergens diep van mij een kern zit (in School voor Eenzijn jargon: Awareness) die wél weet dat ik als persoon goed ben en dat het leven wél goed is.

Heb ik nu dan nooit meer last van die gevoelens? Het antwoord is nee, maar het is wel minder vaak en minder heftig en als ik er dan toch last van heb komen niet meteen alle muren op me af.

Op welke manieren draag je bij aan de School en welke Schoolambities heb je?

Grappig maar waar: ik kan heel lang wikken en wegen, twijfelen of ik iets wel of niet moet gaan doen, maar als ik het dan ga doen, dan is het ook meteen voor de volle 100%. Ik ben lid geworden in december 2019, in februari 2020 de Leerweg gevolgd en nu maak ik echt deel uit van de School. Samen met Sander en René bedenk ik allerlei leuke dingen om de School verder bij de mensen onder de aandacht te brengen door het organiseren van activiteiten.

Mijn Schoolambities zijn dan ook heel makkelijk: de waarde die School voor Eenzijn heeft onder de aandacht brengen en mensen hiervan bewust maken in de hoop dat ze uiteindelijk lid worden.

Wil je Marjolein ontmoeten tijdens onze School Night – zomergast editie? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Aanmelden

Leave a Reply