SchoolPoll week 30

door René Waterreus

Samen met Sander ben ik Co-Founder van de School voor Eenzijn. Een lange periode van eenzaamheid bracht mij tot over de grens van het betamelijke. En daar, op de bodem, vond ik de weg naar buiten. Die inzichten wil ik niet voor mezelf houden!

SchoolPoll week 30

Daar is-tie weer: de SchoolPoll; een wekelijkse vinger aan de pol(l)s van de School Community. Soms door een daadwerkelijk poll waarin je met een klik op de knop kunt aangeven wat je vindt aan de hand van een vraag. Soms door een stelling waarop je geheel vrij kunt reageren.

In de filosofie van de School is het begrip Ego de belangrijkste sta-in-de-weg voor het ervaren van Awareness. Met Ego bedoelen we het totaal aan concepties dat jij hebt over wie en wat jij bent. Het zijn de filters waarmee je naar de wereld kijkt en die de blik op wat ‘echt’ is kunnen vertroebelen. En daarmee is het Ego een grote veroorzaker van negatieve gevoelens zoals eenzaamheid.

[poll id=”4″]

Ook deze week nodigen we je uit om vooral in de comments te laten weten wat je hiervan vindt en wat je bezighoudt. Gebruik de comments om je antwoord te nuanceren of om antwoorden van anderen te reageren.

Leave a Reply