SchoolPoll week 31

door René Waterreus

Samen met Sander ben ik Co-Founder van de School voor Eenzijn. Een lange periode van eenzaamheid bracht mij tot over de grens van het betamelijke. En daar, op de bodem, vond ik de weg naar buiten. Die inzichten wil ik niet voor mezelf houden!

SchoolPoll week 31

Daar is-tie weer: de SchoolPoll; een wekelijkse vinger aan de pol(l)s van de School Community. Soms door een daadwerkelijk poll waarin je met een klik op de knop kunt aangeven wat je vindt aan de hand van een vraag. Soms door een stelling waarop je geheel vrij kunt reageren.

Vorige week ging de poll over het Ego en hoe vaak het je in de weg zit. Maar het Ego is uiteraard ook functioneel; het stelt ons in staat om ons dagelijks leven te leiden. Het is dus van belang om te weten wat je exact belemmert. Vandaar de vraag van deze week:

Het belangrijkste deel van mijn Ego waar ik vanaf wil is …

Ook deze week nodigen we je uit om vooral in de comments te laten weten wat je hiervan vindt en wat je bezighoudt. Gebruik de comments om je antwoord te nuanceren of om antwoorden van anderen te reageren.

One thought on “SchoolPoll week 31

  1. René Waterreus says:

    Waar veel mensen tegenaan lopen is het deel van hun Ego dat bezig is met verlangen. En dat richt zich dan vaak op iets dat je graag wilt; in de zin van bezit, eigenschappen, vaardigheden of contacten met anderen. Dat ervaar ik uiteraard ook regelmatig. Ik verlang constant naar zaken. Soms is dat heel klein, wanneer ik vind dat ik comfort food heb verdiend omdat het weekend is. Soms veel abstracter, wanneer het gaat om het verlangen naar verbondenheid met iemand. Maar die fluctuaties van het Ego horen wat mij betreft simpelweg bij het leven. Daar hoef ik niet per se vanaf.

    Het deel van mijn Ego wat mij in de weg zit is juist het gedeelte dat zichzelf tot weerloos slachtoffer maakt van anderen. Het deel dat zich aanpast aan de grillen van de mensen om me heen. Dat stukje Ego is een pleaser naar buiten toe maar pleast alles en iedereen behalve mijzelf. Ik gun mijzelf wat meer afstand van dat stukje Zelf omdat de verbondenheid die het probeert te zoeken – forceren zelfs – er allang is!

Leave a Reply