SchoolPoll week 32

door René Waterreus

Samen met Sander ben ik Co-Founder van de School voor Eenzijn. Een lange periode van eenzaamheid bracht mij tot over de grens van het betamelijke. En daar, op de bodem, vond ik de weg naar buiten. Die inzichten wil ik niet voor mezelf houden!

SchoolPoll week 32

Daar is-tie weer: de SchoolPoll; een wekelijkse vinger aan de pol(l)s van de School Community. Soms door een daadwerkelijk poll waarin je met een klik op de knop kunt aangeven wat je vindt aan de hand van een vraag. Soms door een stelling waarop je geheel vrij kunt reageren.

In de filosofie van de School staan twee begrippen centraal: Ego en Awareness. Het concept Ego hebben we in de afgelopen weken verkend en staat, zoals gezegd, aan de veroorzakende kant van eenzaamheid. Awareness vertegenwoordigt het licht in onze filosofie; het is een totaal ervaren van verbondenheid met alles en iedereen en staat daarmee het dichtst bij Eenzijn. Iedereen kent momenten dat alles is zoals het moet zijn, dat je helemaal senang bent met wie en wat je op dat moment bent en waarin je Ego even niet meer bestaat of ter zake doet.

[poll id=”7″]

Ook deze week nodigen we je uit om vooral in de comments te laten weten wat je hiervan vindt en wat je bezighoudt. Gebruik de comments om je antwoord te nuanceren of om antwoorden van anderen te reageren.

Leave a Reply